Cestující se do metra na Dejvické nedostanou z důvodu opravy. Stanici dopravní podnik uzavře už v pátek 30. března a otevřena bude stanice až 3. dubna ráno. Náhradní dopravu zajistí pouze tramvaje, které v jejím okolí jezdí. „Náhradní doprava bude zajištěna pravidelnými tramvajovými linkami od stanic metra Hradčanská a Bořislavka,“ popsala pro Blesk.cz mluvčí DPP Aneta Řehková.

Dejvická není jedinou stanicí, která bude uzavřena. Z důvodu opravy trati bude od pátku 30. března do pondělí 2. dubna včetně obousměrně přerušen provoz metra na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov.

Na náměstí Míru už začaly velikonoční trhy:

Video
Video se připravuje ...

Takto vypadají velikonoční trhy na Míráku. Eva Fornálová

Náhradní dopravu ale zajistí autobusy. „V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání – Pankrác – Budějovická - Kačerov. Po dobu výluky bude také posílen provoz autobusových linek číslo 135 a 196,“ doplnila Řehková.

Změn v zastávkách autobusů ale bude více. Pro linku číslo 134 dopravní podnik přemístí zastávku Pražského povstání směrem na Zelený pruh přibližně o 25 metrů dopředu, pro směr Podolská vodárna naopak přibližně o 20 metrů zpět. Pro lidi s handicapem doporučuje DPP využít autobusovou linku číslo 135. „Všechny spoje posílených autobusových linek jsou zajištěny nízkopodlažními vozy,“ dodala na závěr Řehková.