Základní škola Školní v Praze 4 využívá několik let pouze svou novou budovu. Historická budova se měla v minulosti ocitnout v rukách soukromých subjektů, nakonec se tak ale také díky nesouhlasu rodičů zdejších žáků nestalo.

Stará budova, která vznikla dříve než první republika, se v současnosti opravuje, práce na stavbě právě finišují. Rekonstrukcí prošla střecha, fasáda, rozvody, instalace nebo okna. „Vyměnili jsme sanitu, dveře, odhlučnili stropy, máme novou kotelnu a přemístili jsme i cenný prostor bytu pro školníka. Rekonstrukcí děti získají především nové a hezké prostory, odpočinkové zóny včetně sálu využitelného například pro tělocvičnu nebo kulturní akce,“ uvedl k rekonstrukci radní Prahy 4 Jaroslav Mith (ODS).

Stavební práce skončí na přelomu března a dubna, poté se pracovníci začnou soustředit na zdejší nádvoří a zahradu. Novou a historickou budovu školy propojí nový chodník. Rekonstrukce vyjde na téměř 60 milionů korun. Žáci kompletně zrenovovanou historickou budovu navštíví poprvé v září se začátkem nového školního roku.

Fotogalerie
4 fotografie