Třetí etapa rekonstrukce haly spočívala v zateplení obvodového pláště a střechy, byla také vyměněna okna, nové jsou dveře, instalován je nový vzduchotechnický systém s jednotkou se zpětným získáváním tepla a předehřevem. Nainstalováno bylo i nové osvětlení, protože předchozí nemělo dostatečnou intenzitu. Proměnil se i vnější vzhled budovy.

Během první etapy v roce 2015 nechalo město zrekonstruovat zázemí, tedy šatny, sprchy a toalety. V druhé etapě bylo v loňském roce opraveno zázemí pro sportovce a sklady sportovního náčiní. Každá ze dvou prvních etap vyšla podle Pátka zhruba na 750 tisíc korun.

Halu využívají sportovci k různým aktivitám, její povrch umožňuje hrát například nohejbal, florbal, sálovou kopanou, házenou nebo provozovat aerobic, taneční sporty a kondiční cvičení.

Rekonstrukci sportovní haly plánují na příští rok Poděbrady. Původně měla začít letos na jaře, město ale neuspělo se žádostí o dotaci. Zkouší tak peníze získat v dalším kole. Náklady na opravy poděbradské haly se odhadují na 45 milionů korun, bude zrekonstruován plášť, zlepší se tepelná izolace, rozšíří hrací plocha, vybudováno bude nové zázemí a hlediště pro zhruba 250 diváků. Hala bude v době rekonstrukce uzavřená.

Nová hala vznikne i v Praze 17: