Štefánikova ulice bude po 24 hodin patřit všem, kteří se chtějí dozvědět něco zajímavého o dopravě ve městě, užít si procházku v centru města bez vozidel a také se bavit. Provoz MHD na ulici bude však zachován. Od 8:00 až do 20:00 bude na místě také doprovodný program.

Kromě prezentace nákladních kol či kol pro dopravu dětí předvedou pořadatelé mobilní cyklodílnu, různé tipy na alternativní dopravu nebo ukázku, jaké to je chodit bos po jednotlivých typech chodníků. Smyslem aktivit je hlavně upozornit na enormní nárůst automobilismu ve městě a vyjádřit podporu MHD, cyklistické dopravě, chůzi a dalším alternativám v dopravě. S tím souvisí i podpora zkvalitňování veřejných prostranství v duchu proměny z „města pro auta“ v „město pro lidi“.

Ve Štefánikově ulici proběhne Den bez aut.
Autor: Praha 5

Pozor si ale budou muset dát řidiči, kteří budou muset ulici složitě objíždět. Nejlepší pro ně bude vydat se ulicemi Elišky Peškové přes Arbesovo náměstí a Kartouzskou ulicí dále. Na náměstí Kinských, Zubatého, Viktora Huga, v Matouškově a náměstí 14. října dojde také ke změně v jednosměrnosti.

Fotogalerie
6 fotografií