Poliklinika Prahy 7 se po letních prázdninách objeví na novém místě. Z komplexu v zadní části Strossmayerova náměstí se přestěhuje nedaleko na Letnou na křižovatku ulic Milady Horákové a Františka Křížka.

Šestipodlažní budovu, která je pod správou městské části, čeká rozsáhlá rekonstrukce. Na tuto akci je už hotová projektová dokumentace a radnice má stavební povolení. V současnosti Praha 7 žádá na magistrátu o dotaci na stavební úpravy za 30 milionů korun.

Moderní a bezbariérové

Nové prostory slibují bezbariérový přístup a zmodernizované zdravotnické zařízení. Počítá se také s desetiletou návratností celé investice, protože radnice v současnosti každoročně vkládá 3 miliony korun do stávající polikliniky. Zdejší zanedbaný objekt totiž spolkne každý rok nemalé provozní náklady.

„Naše poliklinika je jedním z posledních pražských zdravotnických zařízení v majetku obce. Pro občany Prahy 7 je její provoz zcela zásadní kvůli komplikované dostupnosti spádové Nemocnice Na Bulovce. Poliklinika nyní sídlí v pronajatých prostorách, které jsou v dezolátním stavu a nejsou bezbariérové,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský (PRAHA 7 SOBĚ).

Nová budova slibuje rozšíření služeb pro místní obyvatele. V poliklinice se usídlí také ordinace pediatra a zubařů, kteří už nyní na nové adrese budoucího zdravotnického zařízení sídlí. Stavební úpravy proběhnou během léta a poliklinika zde začne fungovat v září po prázdninách.