„Zase to jede jinak,“ vydechne asi každý, kdo si zvykne na svůj pravidelný spoj, který se několikrát během roku změní. A je to tady znovu. Kromě velkých změn, které avizuje Pražská integrovaná doprava na podzim, prozatím vstupují v platnost pouze dílčí změny. Ty nejnovější se dotknou od 1. května 2016 oblasti Prahy 5 a Velké Chuchle v rámci autobusové dopravy.

Změny pro obyvatele Prahy 5

Nově bude linka 137 od Smíchova odkloněna k zastávce Luka až k Velké Ohradě. Mezi Novými Butovicemi a Velkou Ohradou ovšem bude v pracovních dnech jezdit pouze od šesté hodiny ranní do osmé večerní.

Spoj číslo 149 bude prodloužen z Nových Butovic až do Bavorské, přičemž mezi Buchardovou a Bavorskou nahradí linku 137.

Naopak číslo autobusu 179 se úplně zruší a nahradí jej nový spoj s označením 174. Bude jezdit z Třebonické přes Řeporyjské náměstí, Luka, Nemocnici Motol až na Vypich.

Velká Chuchle

Městské linky v oblasti Velké Chuchle budou provázet větší změny. 172 bude mít zcela novou trasu od Smíchovského nádraží přes Malou a Velkou Chuchli do zastávky Na Hvězdárně.

Autobus 244 začne také na Smíchovském nádraží, ovšem místo do Velké Chuchle pojede až do zastávky Sídliště Radotín.

Příměstské linky

Co se týče příměstských linek, autobusy 301 a 352 budou zkráceny do zastávky Luka, kde se pouze přečíslují na 174, aby lidé nemuseli nastupovat předními dveřmi, což zdržovalo dopravu. Zároveň se také změní název zastávky K Závětinám na Nádraží Řeporyje.

Změny v dopravě od 1. 5. 2016
Autor: ROPIPD