„Právě nás napadl tento muž v Jagellonské u pizzerie, policie ho hledá,“ napsala žena do facebookové skupiny, která sdružuje obyvatele Vinohrad. A přidala také jeho fotografii a popis toho, co se přesně stalo. „Stáli jsme před pizzerií a povídali si, co si tam dáme. Muž nejdřív bouchl dceru a odstrčil ji a začal jí sprostě nadávat. Když jsem se ohradila, ať se uklidní, vytáhl sekeru a začal s ní na nás útočit,“ popsala žena šokující zážitek. Na přiložené fotografii je zachycen holohlavý muž v zelené bundě a černých kalhotách, na zádech má modrý batoh a v ruce sekeru, jíž měl ženu ohrožovat.

O všem se také hned dozvěděli policisté. „Mohu potvrdit, že se tímto případem zabýváme a policisté společně s kriminalisty již znají totožnost původně neznámého muže z příspěvku,“ potvrdil Blesku policejní mluvčí Richard Hrdina. Není to navíc poprvé, co muž na někoho zaútočil! „Obdobného jednání se dopustil i na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde pobíhal dle oznámení agresivní muž s nožem v ruce,“ uvedl mluvčí s tím, že k újmě na zdraví kohokoliv naštěstí ani v jednom případě nedošlo. 

I další žena popsala svou zkušenost s mužem z fotografie. „Tento muž se pohybuje po celé Praze. Také mě jednou bezdůvodně napadl (naštěstí jen slovně), před rokem ve Vršovicích u Edenu, a minulý týden jsem ho viděla na Strossmayerově náměstí. Je to silný agresor a musela jsem před ním tenkrát úplně vyklepaná utéct,“ uvedla ve svém příspěvku.

„Policisté z místního oddělení Žižkov celý případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodal Hrdina.