Útočník napadl ženu vycházející z prodejny potravin poblíž autobusové zastávky Jemnická v Praze 4. Rukou, ve které svíral mobilní telefon, ji několikrát velmi silně udeřil do hlavy a pokusil se jí vytrhnout kabelku. Navzdory silnému krvácení se napadená bránila a lupič nakonec utekl pouze s nákupní taškou obsahující hračky a sladkosti. Ženu s několika tržnými ranami a v psychickém šoku ošetřil lékař a následně byla převezena do nemocnice.

Video
Video se připravuje ...

Muž v dámském oblečení a s výrazně nalíčeným obličejem přepadl 16. listopadu 2023 v pražské Michli ženu. Policie ČR

Díky rychlému příjezdu policistů, kteří měli k dispozici podrobný popis útočníka, byl podezřelý krátce po činu zadržen. Pátrání po něm zjednodušil fakt, že měl na sobě dámské oblečení a výrazně nalíčený obličej. „Na základě lustrace a dalšího šetření policisté zjistili, že třicetiletý zadržený muž byl v ranních hodinách propuštěn z psychiatrické léčebny, kde při propuštění odcizil zaměstnanci lékařského zařízení mobilní telefon,“ popsala další vývoj případu Kropáčová.

Policisté muže obvinili z trestného činu loupež a krádež. Obviněný je stíhaný vazebně. Kriminalisté, kteří případ vyšetřují, zažádali o posudek z oboru psychiatrie, aby zjistili, zda byl muž v době útoku příčetný a schopný ovládat své jednání. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.

Fotogalerie
4 fotografie