V neděli kolem poledne se do pozornosti policistů dostal muž, jenž si na silnici nepočínal zrovna vzorně. Když jej policejní vůz vyzval k tomu, aby zastavil, udělal přesný opak. „Řidič začal ujíždět,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Řidiče se zákazem řízení zastavil až PIT manévr policistů Policie ČR

„Během toho řidič ohrožoval jak chodce, tak cyklisty, nezastavil ho ani policejní zátaras a ani varovný výstřel. Pronásledování ukončil až PIT manévr policistů z oddělení hlídkové hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu,“ pokračuje mluvčí.

Řidiče se tak nakonec podařilo dostihnout v Nedvězí u Říčan. Ukázalo se, že měl důvod k tomu, šlápnout raději na plyn, než na brzdu. „Řidič má vyslovený zákaz řízení všech vozidel a odmítl se podrobit testu na drogy,“ uvedl mluvčí s tím, že proti nezdárnému řidiči policisté nakonec museli použít taser.

Policie shání svědky

Jelikož se řidič snažil vyhnout zadržení nadmíru riskantním způsobem, ohrozil na zdraví a životech kolemjdoucí. „Snažil se ujet po cyklostezce, kde svou bezohlednou jízdou ohrozil chodce a cyklisty,“ sdělil mluvčí. Z toho důvodu také policisté prosí případné svědky, zda by se se svou případnou zkušeností neohlásili na linku 158. „Případ je prověřován pro trestný čin obecné ohrožení. Svědectví může být důležité,“ uzavírá Daněk.

Fotogalerie
14 fotografií