Kateřina byla zavražděna počátkem letošního února ve vile v Jevanech na Praze-východ. Její tělo objevili policejní potápěči na dně slapské přehrady v uplynulých dnech, leželo rozřezané, zabalené v plastových pytlích a zatížené ve 44metrové hloubce. 

Po ženě bylo vyhlášeno pátrání až letos v květnu poté, co její pohřešování nahlásil její obchodní partner, kterému se už delší dobu neozvala. Prosbu o pátrání po ženě pak spolu s fotografií z policejní databáze sdíleli i její přátelé, minulý týden ale žena z databáze zmizela a jejich naděje navždy vyhasly.

Video
Video se připravuje ...

Na dně slapské přehrady objevil potápěč rozřezané mrtvé tělo. Policie ČR

Mnohé o ženě prozradily její sociální sítě, až do 2. února, kdy se zčistajasna odmlčela, byla velmi aktivní - často sdílela příspěvky vypovídající o její lásce ke zvířatům: videa z procházek v lese, fotografie ježků či pejsků.

Sama měla doma dva psy, pětileté fenky Barču a Verdi, o které se podle všeho příkladně starala. Po odhalení hrůzného činu skončily v útulku Dogpoint, jsou nabízeny k adopci, jejich osud je ale zatím nejasný. „Fenky jsme přijali zhruba před 14 dny od obce Jevany. Jsou v pořádku jak psychicky, tak fyzicky, jsou obě skvěle vychované. Nejspíše budou předmětem dědického řízení, pak se rozhodne, zda u nás zůstanou a půjdou k adopci,“ řekl Blesku vedoucí útulku Dogpoint Jan Jurák.

„Barča k nám přišla spolu s (její sestrou) Verdi, do útulku se nedostaly svou vinou, ale vinou smutné situace. Barča je pětiletá fenka, kříženka nejvíce podobná  jezevčíkovitému brakýři nebo jinému z barvářských plemen. Váží 15 kg. Je milá, kontaktní a mazlivá, a když vidí člověka, radostí by si zadek uvrtěla nebo vás alespoň přivítá širokým úsměvem. Kontakt s člověkem je pro ní velkou odměnou, chvílemi i víc, než třeba žrádlo. Hezky reaguje na své jméno, je čistotná, umí chodit na vodítku,“ píše o jedné z fenek na webu útulek. „Barča byla zvyklá na život s Verdi, není tedy úplně ráda, když je sama – o samotě si zanaříká a poštěká, ale rozhodně se nejedná o žádnou separační úzkost. S jinými psy primárně vychází,“ dodává.

Obviněnému 39letému muži hrozí za brutální vraždu 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest. Motivem činu byly zřejmě finance - ženě totiž po jejím zmizení zmizelo z účtu 1,5 milionu korun.

Fotogalerie
36 fotografií