Zaparkované luxusní auto v Pařížské ulici v Praze 1 nenechalo chladným muže, který šel kolem 8. května po desáté hodině večerní. Bez váhání rozbil zadní okno a vzal kabelku a batoh s osobními věcmi, mezi kterými byly i platební karty a cestovní pas. To vše během mžiku. Zloděj způsobil škodu za více než čtvrt milionu korun. 

Spadla klec

Kriminalisté se okamžitě pustili do pátrání, to nemělo dlouhého trvání. Muže se podařilo dopadnout po necelém týdnu v ulici Burešova v Praze 8. Ke krádeži se přiznal. 

Sedmačtyřicetiletý muž není ve „svém oboru“ žádný nováček. V trestním rejstříku má více než dvacet záznamů, na svobodě je od prosince. „V současné chvíli je vazebně stíhaný muž obviněný ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci, za což může v případě odsouzení skončit za mřížemi až na dalších pět let,“ sdělil policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Policie při té příležitosti varuje: Nenechávejte cenné věci v autech. Odložené na viditelných místech jsou lákadlem pro zloděje. Dostat se do auta pro ně není žádný problém, ať už je to na parkovištích u obchodních domů, nebo kdekoliv jinde. 

Video
Video se připravuje ...

Muž vykradl zaparkované auto v Pařížské ulici. Vzal věci za více než čtvrt milionu korun policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie