„Hrozí mi nebezpečí, pomozte mi rychle, nebo se mi něco stane,“ tak znělo zoufalé volání o pomoc čtyřiadvacetiletého muže. Oznámení přijala městská policie v neděli kolem jedné hodiny ranní. Zmatený muž se zamknul v jednom z pokojů v ubytovně v Poděbradské ulici Praze 9. Jeho spolubydlící se na něj měli dobývat a chtít ho napadnout. 

Falešní strážníci

Strážníci okamžitě vyrazili na místo a uviděli muže, jak se vyklání z okna druhého patra a volá o pomoc. Před pokojem, kde se muž nacházel, na strážníky čekal spolubydlící. Hlídce sdělil, že je muž psychicky nemocný a nechce ho pustit do pokoje. Strážníci se s mužem snažili promluvit, ten jim ale nevěřil a myslel si, že se jen za strážníky vydávají. „Strážníkům se nakonec podařilo muže přesvědčit, že skutečně pracují pro městskou policii, proto svolil, že mohou do pokoje vstoupit,“ uvedl mluvčí městské policie Zdeněk Modálek. 

Muž se znovu snažil přesvědčit strážníky o tom, že mu neznámí muži vyhrožovali smrtí. Postupně se situace začala vyostřovat, až nakonec muž vylezl na okno. Když se k němu strážníci přiblížili, reagoval muž podrážděne. 

Na místo přijeli záchranáři i hasiči. Těm zoufalý muž také nevěřil jejich pravou identitu. Situace se otočila k lepšímu v momentě, kdy se strážníkům podařilo spojit se sestrou muže. „Obrat v komunikaci a celé situaci nastal až ve chvíli, kdy se podařilo strážníkům telefonicky spojit se sestrou dotyčného a přes hlasitý odposlech odvést jeho pozornost natolik, že ho bylo možné strhnout do bezpečí,“ sdělil Modeálek. Muž byl převezen do nemocnice. 

Video
Video se připravuje ...

Strážníci vyjížděli k psychicky nemocnému muži do ubytovny v Praze 9. městská policie Praha

Fotogalerie
9 fotografií