Útok se odehrál letos na Nový rok ve stanici metra Petřiny. „Došlo tam ke slovní rozepři mezi dvěma muži, která posléze vyústila v brutální fyzické napadení a loupež,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Mladík (19) tam kolem půl sedmé večer povalil jiného muže na zem a začal ho bušit pěstmi a vší silou do něj kopat.

„Poté mu ze zadní kapsy kalhot odcizil dosud nezjištěné věci. Poškozený zůstal nehybně ležet na nástupišti a agresor byl ihned poté, co z místa odešel, zadržen přivolanými policisty a převezen na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů,“ upřesnila mluvčí.

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy z nástupiště a potřebovali zjistit, jak přesně se celý incident odehrál. Kvysvětlení celého skutku jim podle jejich mínění mohl napomoci svědek, po němž vyhlásili pátrání. Což se osvědčilo. „Svědek se díky medializaci případu poznal na fotografiích a dostavil se na policejní služebnu,” sdělila v pátek odpoledne policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Útočníkovi za loupež a výtržnictví hrozí až desetileté vězení. Skončil ve vazbě. 

Fotogalerie
5 fotografií