Autohlídku městské policie přivolal pracovník ostrahy, který zrovna uhasil odpadkový koš ve Vrchlického sadech v Praze 1. Ten zapálila skupinka fotbalových fanoušků, která neměla v sobotu kolem desáté hodiny večerní nic lepšího na práci. 

Strážníci se dali do pátrací akce a prohledali celý park. Místo skupinky našli další hořící koš, který okamžitě uhasili. Díky záznamům z bezpečnostních kamer se jim nakonec podařilo výtržníky rychle dohledat. Když strážníci dorazili na místo, partička posedávala na lavičce, pila pivo a vedle ní hořel další koš. Než ho stačili strážníci uhasit, shořela více než polovina. 

Přes 2 promile

Třiadvacetiletý muž, který koše zapaloval, měl podobných akcí v minulosti na svédomí více. Jeho šestnáctiletá přítelkyně se ho údajně od činu snažila odradit. Dodala, že je to velký chlap, navíc opilý a kamarádi ho celou dobu povzbuzovali. „Před příjezdem policistů strážníci u mladého muže provedli zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem 2,51 promile,“ sdělila mluvčí městské policie Irena Seifertová. Mladík skončil na záchytce. 

Video
Video se připravuje ...

Skupinka osob zapalovala koše ve Vrchlického sadech. městská policie Praha

Fotogalerie
7 fotografií