Třiatřicetiletý muž se na začátku prosince vloupal do provozovny v ulici Národní v Praze 1, odkud si odnesl zboží a hotovost celkem za bezmála sto devadesát tisíc korun. „Dřevěným kůlem vypáčil část plexiskla u prodejního pultu a malým otvorem se protáhl dovnitř. Kriminalisté z druhého oddělení Prahy I zajistili kamerové záznamy, na kterých byl prozatím neznámý muž velmi dobře zachycen a dali se do práce,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

V průběhu dalších třech týdnů se stejný muž vloupal do dalších třech provozoven a celková škoda se postupně vyšplhala až na bezmála čtvrt milionu korun. 

„Díky skvělé osobní a místní znalosti jedné policistky, získali kriminalisté poznatek, který je zavedl až k podezřelému muži. Ve spolupráci s ostatními hlídkami zadrželi v polovině ledna třiatřicetileté muže, kterého posléze obvinili ze spáchání trestného činu krádež. Vazebně stíhaný muž, může v případě odsouzení, i s ohledem na výši způsobené škody, skončit až na pět let za mřížemi,” dodal Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Policisté chytili zloděje, který za tři týdny vykradl čtyři provozovny. Policie ČR

Fotogalerie
4 fotografie