„V rámci uzavřené dohody o vině a trestu byly podrobně posouzeny všechny individuální rysy dané trestní věci. Byl důsledně zohledněn skutkový stav vyplývající z provedených důkazů a též bylo mimo jiné přihlédnuto k rozsahu a intenzitě zásahu do právem chráněného zájmu, k osobě obviněného a jeho jednání po spáchání trestného činu,” vysvětlil k uložení podmíněného trestu a ambulantní léčby Cimbala.

Pravomocná dohoda

Dohodu schválil 31. října Městský soud v Praze, takže je pravomocná. Na muže bude ve zkušební době dohlížet probační úředník. Součástí dohody je také to, že muž nahradí nemajetkovou újmu poškozeným dětem, a to v celkové výši 100 000 korun.

Činy se staly v sadech Svatopluka Čecha

Policie počátkem května informovala, že hledá pachatele sexuálního zneužití pěti dětí ve věku od sedmi do 11 let, které se stalo v sadech Svatopluka Čecha v blízkosti stanice metra Jiřího z Poděbrad. Zveřejnila kamerové záznamy, na jejichž základě se muž sám přihlásil. Kriminalisté ho následně obvinili ze znásilnění, pohlavního zneužití, svádění k pohlavnímu styku a ohrožování výchovy dítěte. Uvedli, že muž se k činu přiznal.

Video
Video se připravuje ...

Otočka nad rozkopanou částí sadů Svatopluka Čecha Jan Dařílek

Trestní zákoník definuje znásilnění jako čin, při kterém pachatel někoho násilím nebo pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu styku, případně k tomu zneužije jeho bezbrannosti. Za pohlavní styk se přitom podle judikatury pokládá jakýkoliv způsob ukájení pohlavního pudu na těle jiného člověka - tedy například i masáž penisu rukou či osahávání v intimních oblastech. Za znásilnění dítěte hrozí až 12 let vězení.

Fotogalerie
32 fotografií