„Člověk v bílé audině sedí za volantem, má rozvícená světla a vypadá, že spí,“ tak znělo oznámení na městskou policii kolem půl čtvrté hodiny ranní. Když strážníci přijeli do Rumunské ulice v Praze 2, uviděli auto stojící v odbočovacím pruhu. V nastartovaném autě skutečně spal člověk. 

Video
Video se připravuje ...

Opilý muž zaparkoval a usnul za volantem. Nadýchal dvě promile. Městská policie Praha

Hlídka se pokoušela muže probudit, ale zpočátku marně. Až po několika pokusech se muž zmátořil a vystoupil z auta. Už z jeho kroků bylo patrné, že je pod vlivem alkoholu. Strážníkům přiznal, že dojel na místo a usnul. 

Dvě promile

Strážníci si vyžádali doklady, netušili však, že to bude pro muže nadliský úkol. Zmatený řidič nejprve podal hlídce čudlík, který odmontoval z auta. Poté přišel na řadu telefon a ani na třetí pokus se nepovedlo a místo dokladů dostali strážníci kšiltovku. „Po celou dobu zákroku vykazoval dotyčný silné známky konzumace alkoholu, zmateně plnil pokyny strážníků, zmateně odpovídal také na položené otázky, a tak dechová zkouška s výslednou hodnotou přes dvě promile nebyla velkým překvapením,“ uvedl mluvčí městské policie Zdeněk Modálek. Dvaatřicetiletý řidič byl předán státní policii. 

Fotogalerie
6 fotografií