„Našli jsme tu totálně opilou ženu s malým počůraným dítětem, prosím pospěšte,“ tak znělo jedno ze dvou oznámení městské policii v sobotu kolem půl osmé hodiny večerní. Strážníci okamžitě vyrazili na Hostivařskou přehradu v Praze 15. 

Video
Video se připravuje ...

Matka se opila na dětské akci. Čtyřletá dcera z ní měla strach Městská policie Praha

Holčičky se ujala žena, která si silně opilé matky všimla. Dezorientovaná matka po boku čtyřleté dcery ženu oslovila s dotazem, kde najde východ z lesa. Strach o malé dítě vyburcoval ženu a zavolala o pomoc.

Dožadovala se dítěte

Když na místo dorazili strážníci, žena s dítětem v náručí celou situaci popsala. Matka stála vedle a chtěla si dceru odvézt domů. „Je to moje dítě,“ neustále opakovala matka. Holčička měla z matky takový strach, až se rozplakala, a za žádnou cenu k ní nechtěla. O to, že se žena není schopná o dceru postarat, nebylo pochyb. 

„Strážníci se snažili zjistit její totožnost a kontakt na otce dítěte, ale žena s nimi odmítala spolupracovat. Stejně tak se odmítla podrobit dechové zkoušce,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. Nakonec se podařilo získat kontakt na otce. Jemu byla holčička předána za přítomnosti sociální pracovnice, která na místo také dorazila. 

Fotogalerie
6 fotografií