Ženu ve čtvrtek kolem čtvrté odpoledne ve Františkánské zahradě zaujal podezřelý muž v černé mikině, se sluchátky na uších a kufrem v ruce. Na podstavec sochy totiž začal vyskládávat několik peněženek. „To se návštěvnici parku nepozdávalo, proto zavolala na linku 156. Vedle peněženek ležela i platební karta a malý technický průkaz,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Když hlídka dorazila na místo a začala se na věci vyptávat, muž jí oznámil, že karta není jeho. Lustrací pak strážníci zjistili, že technický průkaz patří k motorce, která je v evidenci vedena jako kradená! „Muž dále tvrdil, že nemá u sebe žádné doklady, protože mu byly ukradeny, ale spolupracovat na zjištění totožnosti odmítal,“ uvedla mluvčí.

Strážníci pojali podezření, že věci pocházejí z trestné činnosti. Muže proto omezili na osobní svobodě, když ho však chtěli předvést na služebnu, začal jim sprostě nadávat. Skončil v poutech, cizince si pak převzali policisté. „Opětovně musíme pochválit všímavou veřejnost, která není lhostejná k dění kolem sebe. Pokud máte podezření, ale přesto si nejste jisti, zavolat na bezplatnou tísňovou linku je to nejmenší, co můžete udělat. Všechna vaše oznámení prověřujeme,“ dodala Seifertová.

Video
Video se připravuje ...

Cizinec měl u sebe věci, které mu nepatří. (15. září 2022) Městská policie Praha

Fotogalerie
5 fotografií