Nekalý obchod s drogami se odehrál 16. září minulého roku. Na dětském hřišti v Praze 5 v ulici Pod Kotlářkou se toho dne ve večerních hodinách sešli dva muži. Najednou jeden z mužů vzal zbraň a prostřelil druhému stehno a lýtko. Po incidentu zmizel i s drogami. Zraněný muž skončil v nemocnici. 

Video
Video se připravuje ...

kriminalisté dopadli gaunera, který postřelil muže na dětském hřišti Policie ČR

„Případ plný otazníků začali rozplétat detektivové z oddělení vražd, kteří byli nakonec úspěšní. Složité to bylo mimo jiné proto, že nebylo snadné ustanovit totožnost podezřelého,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Napadený muž celou dobu mlžil a tvrdil, že útočníka nezná. Měl k tomu pádné důvody, celému incidentu totiž předcházel nelegální obchod s drogami. 

Zadržení

Podle kriminalistů se mohlo jednat o jednadvacetiletého muže z Prahy, kterého policisté společně se zásahovkou v minulých dnech zadrželi. „Porovnáním zajištěných stop a provedením domovní prohlídky se jejich podezření potvrdilo. S mužem proto zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli hrozí až 12 let vězení, jelikož činem byla spáchána těžká újma na zdraví," řekl Daněk. 

Fotogalerie
5 fotografií