Když se pražští policisté, konající službu ve Švehlově ulici, jež spojuje Hostivař se Zahradním Městem, rozhodli 23. srpna odpoledne zkontrolovat projíždějící vůz, sami neočekávali, při tom zjistí. Orientační test na drogy totiž odhalil, že za volant usedl zdrogovaný řidič. To ale nebylo vše.

„Ve chvíli, kdy překontrolovali zavazadlový prostor, objevili přes dvacet obrazů různých motivů, mince a také několik párů bot. Poté u muže při prohlídce nalezli bezmála šest gramů krystalické látky obsahující metamfetamin,“ popisuje mluvčí Policie ČR Martina Špryslová.

Bližším zkoumáním policisté přišli na to, že obrazy pochází z krádeže jednoho domu v Praze 4, kde prováděla najatá firma úklidové práce. „Celková škoda nebyla zatím vyčíslena, pro její určení bude proveden znalecký posudek,“ pokračuje mluvčí. Minimálně část lupu ale byla objevena u muže, který je tím zároveň i podezřelý z krádeže a mimoto také za přechovávání omamné a psychotropní látky. „Ta což mu hrozí až tři roky za mřížemi,“ uzavírá Špryslová.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté ve Švehlově ulici načapali zdrogovaného řidiče. Převážel u sebe i kradené obrazy, z jejichž krádeže je podezřelý. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií