Jako obvykle vyrazil vyvenčit svého pejska, místo poklidné procházky ale skončil v nemocnici! Pejskař v Hornoměcholupské ulici potkal cyklistu, který jel po chodníku. Začal najíždět na psa a žádal, aby mu muž s čtyřnohým mazlíčkem uhnuli z cesty. Když se pejskař ohradil s tím, že cyklista nemá na chodníku co dělat, muže na kole to rozlítilo. Sesednul z kola a muže dvakrát praštil pěstí do obličeje!

„Následně z místa, kde byl ještě s ženou a asi šestiletou dívkou, které byly také na kole, odjeli. Zraněný muž musel vyhledat lékařskou pomoc a podstoupit operaci, jelikož měl po úderech otevřenou zlomeninu čelisti,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté teď po útočníkovi pátrají, na základě popisu sestavili jeho identikit. Jedná se o Roma, který je asi 185 cm vysoký, má mohutnou postavu a hovoří česky. „Na sobě měl šedé tílko a tmavé kraťasy. Horské kolo, na kterém jel, bylo staršího data výroby žlutooranžové žíhané barvy (pravděpodobně stříkané podomácku sprejem). Jestliže ho na identikitu někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ dodal Daněk. 

Za výtržcnitví a těžké ublížení na zdraví hrozí muži až desetileté vězení.