Celý incident, jenž měl za následek urychlený převoz do nemocnice na jedné straně, a pouta na rukou domnělého agresora na straně druhé, se udál 18. června po šesté hodině ráno. Konflikt proběhl na Smíchově v Plzeňské ulici poblíž stánku s rychlým občerstvením.

Nejdřiv ostrá slova, potom nůž

„Mezi dvojicí vznikl verbální konflikt, který skončil bodným zraněním,“ líčí mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. „Zraněný si pak nechal od kolemjdoucích zavolat pomoc, neboť v prvních okamžicích vůbec netušil, jak je jeho zranění vážné, čím bylo způsobeno a pak již neměl sílu volat.“ Když policisté přijeli na místo, ještě jim stihl popsat útočníka, po kterém záhy nastalo zevrubné pátrání.

I za pomoci kamerových záznamů policisté z oddělení Metro muže nalezli ve stanici Můstek. „U muže pak policisté nalezli nůž, u kterého se bude zjišťovat, zdali s ním mohl být spáchán popsaný čin. A to i přesto, že o něm zadržený prohlásil, že je »čistej«, stejně jako on,“ uvádí Rybanský.

Dotyčný je nyní prošetřován za „trestný čin těžké ublížení na zdraví, za což hrozí v případě odsouzení až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodává Rybanský. Zraněný skončil s vážným zraněním břicha v nemocnici.

Video
Video se připravuje ...

Podezřelého mladíka, ktrý měl útočit nožem na Smíchově, zatkli policisté ve stanici metra Můstek. (18. červen 2022) Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie