Kontejner začal hořet v pátek po sedmé hodině ranní v Radimově ulici v Praze 6. Požár poškodil i vedle stojící auto, které mělo nasazenou botičku.

Když byl požár úspěšně uhašen, na místo dorazila hlídka městské policie, aby botičku odstranila. Ta však byla poškozena páčením, a tak ji nebylo možné sejmout. Strážníci na pomoc přivolali státní kolegy a technika, kterému se podařilo botičku sundat díky hřebenovému háku.

Strážníci to vyřešili po svém - na ohořelé auto nasadili botičku novou! „Vzniklá škoda znehodnoceného technického prostředku byla vyčíslena na necelých 4500 korun,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová.

Řešení vyvolalo na sociálních sítích vtipné komentáře. „Na motivy Cimrmanovy povídky ,Jak chudák k ještě větší bídě přišel‘,“ nechal se slyšet jeden z komentujících. „Já bych řekl, že to bylo vyřešeno velice galantně. Požár vám zničil auto, nějaký zachránce zničil naši botičku, ale můžete být bez obav… Auto shořelo skoro celé, ale botu jsme vám dali novou,“ napsal další.