K prodeji drog dochází hlavně v centru Prahy. Na to se pražští policisté také nejvíce zaměřují. Nejvíce dealerům pšenka kvete u pražského hlavního nádraží. Právě tam naposledy úspěšně hlídka zadržela jednoho z dealerů, a to ve chvíli, kdy prodával narkomanovi drogy, který si je rovnou aplikoval.

Moje drogy

„Kriminalisté ihned zakročili a třiatřicetiletého muže zadrželi. Při následné prohlídce u něj nalezli jedenáct sáčků s bílou krystalickou látkou, finanční hotovost od kupujícího a devět kusů tablet. Mimo těchto drog zadržený také disponoval platební kartou, jež nebyla jeho. U výslechu tvrdil, že tuto platební kartu našel a všechny drogy měl jen pro sebe,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté zjistili, že se jedná o známou firmu, už několikrát třiatřicetiletému dealerovi zkřížili cestu. „Kriminalisté ve zkráceném přípravném řízení tohoto muže obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také z přečinu nedovolené opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Soud nad obviněným poté vydal rozsudek, na jehož základě putoval třiatřicetiletý muž do věznice s ostrahou na jeden rok nepodmíněně,“ doplnil Hrdina.

Fotogalerie
5 fotografií