Fotografii pořídil jiný muž, který muže před smrtí minulý pátek brzo ráno pozval k sobě domů, protože ho potkal v centru Prahy, jak jde bos, a bylo mu ho líto. „Dal mu své boty, oblečení, nějakou hotovost a své telefonní číslo pro případ, že by potřeboval pomoc. Svědek pořídil i fotografii muže, který následně z bytu odešel,“ uvedla mluvčí.

„Kriminalisté zjišťují, za jakých okolností muž ke zraněním přišel,” dodala Siřišťová. Cizí podíl na zranění muže nevyloučila. Mluvčí záchranné služby Jana Poštová uvedla, že muže ve věku zhruba 31 let minulý pátek ráno záchranáři z výstaviště odvezli s poměrně vážným zraněním hlavy do Ústřední vojenské nemocnice. Podle záznamů z výjezdu mohlo jít o zranění po napadení od jiného člověka, dodala.

Právě telefonní číslo na lístečku policii ke svědkovi přivedlo, byla to jediná věc, kterou neznámý muž u sebe měl. Pokud někdo muže na fotografii pozná, má se podle Siřišťové ozvat na policejní tísňovou telefonní linku 158.

Pražští policisté pátrají po totožnost zesnuléhi muže, který byl nalezen u holešovického výstaviště při značně nízkých teplotách.
Autor: Policie ČR