Pražští policisté řeší případ falešného policisty od září. Podvodník si vytiskl policejní průkaz na tiskárně a v pražských ulicích zastavoval auta pomocí majáku a stopky. Pokuty sice nerozdával, ale i tak ho stíhá policie.

„Na konci září jsme přijali oznámení o tom, že řidič ve vozidle značky Škoda Octavia měl zastavit pomocí výstražného zařízení vozidlo Audi, následně řidiče zkontrolovat a nechat ho odjet,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Stačí omluva

Policisté oznámení prověřili a za několik dní se jim pachatele podařilo dopadnout v centru Prahy v Legerově ulici. Při prohlídce vozidla policisté našli jasný důkaz. V autě byly namontovány majáky. Falešný policista se k podvodnému chování sám přiznal. Uvedl, že podobným způsobem zastavil tři vozidla. Důvod jeho chování byl podle něj čistě morální. Podvodníkovi totiž šlo o to, aby řidiči byli potrestáni za protiprávní jednání, a stačilo mu, když se za porušování pravidel omluvili. Falešný policista je nyní stíhán na svobodě a hrozí mu tři roky za mřížemi.

Fotogalerie
9 fotografií