Kradeného vozidla si policisté z pohotovostní motorizované jednotky všimli kolem půl třetí odpolední hodiny na pražském Barrandovském mostě. Řidiče proto signalizací vyzvali k zastavení. „Jenomže řidič poté, co policisté zastavili, a vystoupili ze služebního vozu, se proti nim rozjel. Naboural do služebního vozidla a srazil zároveň policistu,“ sdělil pro Blesk.cz mluvčí Policie ČR Jan Rybanský.

„Druhý člen posádky použil k zastavení unikajícího vozu varovný výstřel. Řidič bohužel ujížděl dál,“ uvedl dále Rybanský. S kradeným vozem řidič najel na dálnici D1, kterou směřoval co možná nejdále od Prahy – s policisty v patách. Ti jej nakonec dostihli za středočeskými Říčany v obci Louňovice.

Provedením PIT manévru byl kradený vůz vytlačen z vozovky a zastaven. Řidiče se nám tak podařilo zadržet,“ sdělil Rybanský. „Při incidentech nebyl nikdo zraněn a v kradeném vozidle jsme zajistili dvě podezřelé osoby,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté pronásledovali řidiče v kradeném voze až do obce Louňovice. Při pronásledování řidič narazil do policejního vozu a srazil při tom i policistu. (9. listopad 2021) Václav Burian

Fotogalerie
32 fotografií