Od 31. října pátrají pražští policisté po dvojici mužů ukrajinské národnosti, kteří napadli muže v Dolních Počernicích. „V průběhu napadení utrpěl pětadvacetiletý muž velmi závažné životu ohrožující poranění. V současné chvíli je ve vážném stavu hospitalizovaný v nemocnici,“ uvedla dříve mluvčí Policie ČR Eva Kropáčová. „V žádném případě se je však nesnažte zadržet, mohou být ozbrojení a velmi nebezpeční!“

Další násilí

Apel ohledně bezpečí je více než aktuální. Dvojice mužů se totiž na území hlavního města dopustila jiného napadení, jak se policistům podařilo šetřením zjistit. „K samotnému jednání došlo pár dní před pokusem o vraždu v Počernické ulici v Praze 10. I v tomto případě došlo k fyzickému napadení na ulici jiného muže, nicméně intenzita jejich jednání naštěstí nebyla natolik závažná,“ vysvětluje policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Mykola Prin s Yaroslavem Kopchukem už za útok v Dolních Počernicích čelí hrozně 18 let vězení - v případě odsouzení za pokus o vraždu. Dřívější napadení je prozatím prošetřováno coby výtržnictví. Pražané by se měli mít na pozoru - nejen kvůli svému bezpečí, ale i při případné pomoci policistům.

„I přestože jsme díky zveřejnění pátrání v médiích obdrželi více než desítku poznatků, bohužel se do této chvíle nepodařilo ani jednoho z cizinců vypátrat. Z tohoto důvodu bychom opakovaně chtěli požádat veřejnost o pomoc při jejich dopadení,“ žádá Siřišťová.

Kriminalisté zjistili, že hledaní mohou ubytování vyhledávat prostřednictvím sociálních sítí. V případě, že máte jakékoliv informace o pohybu či místě, kde by se muži mohli nacházet, informace prosím neprodleně předejte operátorům tísňové linky 158,“ sdílí Siřišťová. Policisté také apelují na majitele hotelů, penzionů či jiných ubytovacích zařízení, potažmo jejich recepční, zda si náhodou podezřelé dvojce nevšimli.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po dvou Ukrajincích, kteří v Dolních Počernicích málem ubili 25letého muže. Na svědomí ale mají i násilí před barem v Praze 10. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií