S úchylným starším mužem cestovala ke své smůle mladá žena začátkem října linkou X107. Když autobus přejížděl mezi zastávkami Nádraží Podbaba a Suchdol, přistoupil k ní muž zezadu a začal jí sahat mezi nohy! „Žena se nejprve snažila od tohoto muže vzdálit, ten však ve svém jednání pokračoval, a tak se proti němu hlasitě ohradila. Ihned poté neznámý muž vystoupil z autobusu na zastávce Kamýcká a utekl neznámo kam,“ popsal situaci mluvčí pražských policistů Richard Hrdina.

Podle ženina popisu se jednalo o muže kolem 55 let, měl našedivělé neupravené vlasy, béžovo-šedou bundu a tmavší kalhoty. Na nohou měl staré kožené boty na tkaničky a na zádech kožený tmavý batoh. 

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je zachycen muž odpovídající popisu. Policisté po něm pátrají. Neuvedli, zda se jedná o údajného násilníka, podle Hrdiny by ale mohl do případu vnést užitečné informace. „Pokud byste tohoto muže poznali nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho nalezení, kontaktujte linku 158 nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu policie,“ uvedl mluvčí. Úchylovi hrozí až dvouleté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Muž v autobuse obtěžoval mezi zastávkami Nádraží Podbaba a Suchdol ženu.  Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie