Zpočátku nevinná konverzace dvou lidí se strhla v brutální rvačku. Mladík v metru na Křižíkově oslovil jemu neznámého muže. Chvíli si spolu povídali a bok po boku postupovali k východu z metra. Na eskalátorech se pak ale mladík k muži nahnul a pokusil se mu z tašky sebrat osobní věci! Muž se však nehodlal vzdát bez boje. „Protože se snažil uchránit své věci, došlo k potyčce,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Na záběrech, které městská policie zveřejnila, je vidět, jak se mladík v červených botách a s francouzskou holí k muži na eskalátorech naklání a snaží se mu cosi vytáhnout z tašky. Jenže muž se s ním začne rvát, oba se chvíli válí po schodech, které se vzápětí zastaví. Belhající mladík pak - už bez hole - vybíhá po eskalátorech nahoru, druhý muž přelézá na vedlejší schody. 

Dozorčí stanice metra napadenému muži poskytla zázemí a prvotní ošetření, pak na místo přivolala strážníky. „Ti napadenému muži nabídli možnost odborného ošetření, které ale odmítl. Popis pachatele předal operátor hlídkám v terénu,“ popsala Seifertová další postup. Netrvalo dlouho a muže odpovídajícího popisu jedna z hlídek spatřila postávat před hotelem v Sokolovské ulici. „Vypadá to, že jsme ho chytli. Červené boty, černé tepláky s lampasem, má odřené ruce a tvrdí, že upadl v metru. Řekl bych, že to je on,“ hlásil jeden ze strážníků vysílačkou. 

„23letého muže podezřelého z trestného činu omezili na osobní svobodě a předali státní policii k dalšímu šetření, stejně jako údaje svědka celé události,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Muž v metru Křižíkova napadl jiného. (10. října 2021) Městská policie Praha

Fotogalerie
8 fotografií