Matka odešla z bytu v neděli před polednem. Chyběla jí smetana do oběda, proto se rozhodla pro ni zajít do obchodu. Zamkla byt a děti ve věku 6 let a 2 roky nechala doma s tátou, který spal po noční. Když se po deseti minutách vrátila domů, prožila obrovský šok. Děti doma nebyly. 

Pátrací akce

Žena okamžitě zavolala městskou policii. Strážníci posadili zoufalou ženu do auta a rozjeli se na pátrací akci v ulicích Prahy 9. „O situaci strážníci vyrozuměli také státní policii a kolegy v ulicích. Protože prvotní pátrání nebylo úspěšné, hlídka odvezla matku na policejní stanici a dál sama pokračovala v hledání,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Žena strážníkům sdělila, že s dětmi chodí často nakupovat do Obchodního domu Harfa. Hlídky rozjeli také prohledat okolí i tam. Děti se nakonec našly na autobusové zastávce metra Českomoravská. „Děti, které ušly asi 1,5 kilometru, nebojácně strážníkům sdělily svá jména, která se shodovala se jmény hledaných dětí. Za pár minut si je převzala jejich matka,“ řekla Seifertová.