Noční hlídka si plačícího dítěte v kočárku všimla v sobotu dvě hodiny po půlnoci na náměstí Jiřího z Poděbrad. Neobvyklá situace je nenechala klidnými a začali vše prověřovat. Z restaurace vyšel opilý muž, který strážníky "odpálkoval"  s tím, aby si šli po svém a nevšímali si věcí, do kterých jim nic není.

Video
Video se připravuje ...

Opilá matka nechala dítě v kočárku před hospodou Městská policie Praha

Do celé záležitosti se přidala opilá žena, která seděla v restauraci a která se k dítěti následně přihlásila. Test na alkohol odmítla, městské policii drze uvedla, že tato situace je naprosto běžná. Podle ní se nic tak hrozného nestalo. Jenomže po chvíli svého chování začala hodně litovat a omlouvat se. 

Skončil v poutech

„Její partner ji začal vtahovat dovnitř, další muž se pokusil zavřít dveře, ostatní nabádal k útěku zadním vchodem a strážníka, který se protáhl do restaurace, začal vytlačovat ven," uvedla Jiřina Ernestová z tiskového oddělení pražské městské policie. Strážníci byli nuceni zakročit, a muž skončil s pouty na rukou a odřeninou na čele. Muž začal být vulgární a strážníky urážet. „Přestaň na mě sahat, jsi buzerant nebo co?" vztekal se silně podnapilý muž. Dechovou zkoušku na alkohol i lékařskou pomoc odmítl. Chlapečka si nakonec převzala do péče babička. „Porušení povinnosti vyplývající z rodičovské výchovy řeší OSPOD, přestupkové chování 47letého muže správní orgán," dodala Ernestová.

Fotogalerie
4 fotografie