Mladý muž zemřel v úterý večer v ulici Roztocká nedaleko Roztok u Prahy. Na vozovce ho srazilo osobní auto, jež mířilo na Prahu a které řídil 43letý muž. „Nehoda se stala na silnici, která byla neosvětlená. Následkem nárazu chodec utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ popsala pro Blesk.cz mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová. 

Příčinu i okolnosti tragédie teď řeší kriminalisté, kteří u zemřelého muže nařídili soudní pitvu. „V souvislosti s nehodou uvítáme od občanů poznatky týkající se střetu vozidla s chodcem. Prosíme, aby se ozvali na linku 158,“ dodala mluvčí. Policisty zajímá mimo jiné to, kterým směrem chodec šel, i to, jak přesně k nehodě došlo. 

V občanské skupině Roztok na Facebooku se zhruba v době, kdy k nehodě došlo, tedy kolem půl deváté, objevilo varování. „Pozor, před Roztoky směrem od Prahy nějaký týpek skáče pod auta!“ napsal Ondřej. Ten následně v komentářích uvedl, že už se s policisty spojil a bude podávat svědeckou výpověď.

„Muže jsem viděl, ale byla tma a málem jsem naboural do vozu, který přede mnou kvůli dotyčnému prudce zabrzdil. Pán skočil na auto přede mnou a pak se hnal na moje auto,“ popsal Ondřej Blesku později s tím, že měl v tu chvíli strach, protože nevěděl, zda muž není například ozbrojený či jinak nebezpečný. Z domova pak zavolal policii. „Všemi poznatky od konkrétních občanů se policisté zabývají,“ uvedla k tomu mluvčí.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Na silnici mezi Prahou a Roztokami došlo k srážce chodce s osobním automobilem. Sražený muž nehodu nepřežil. CNC/Václav Burian

Fotogalerie
14 fotografií