Hlídka, která v metru zasahovala, žebrající ženu dobře znala. „Seděla ve vestibulu metra C na přestupní stanici Florenc a před sebou měla otevřené pouzdro od flétny, ve kterém se nacházely vyžebrané peníze,” uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

„Policisté ženu vyzvali, aby pouzdro uzavřela a následovala je do služební místnosti, kde s ní vyřeší její přestupkové jednání. V ten moment si žena rychle začala všechny vyžebrané peníze schovávat mezi své osobní věci a vykřikovala, že jim je nedá, že jsou všechny její. Jeden ze zakročujících policistů chtěl pouzdro uzavřít, a zamezit tak ženě v ničení důkazů důležitých pro vyřešení přestupku,” doplnila Siřišťová. Žebračka si vyžebrané peníze bránila, nadále svou hysterii zvyšovala, policisty hrubě urážela a obvinila jednoho z nich z krádeže vyžebraných peněz. 

Drogy

Policisté u ženy provedli orientační test na přítomnost drog v těle, který prokázal přítomnost amfetaminu, metanfetaminu a THC. Přibližně po hodině se na služebně uklidnila a uvedla, že požila Subutex ( přípravek používaný při závislosti na opioidech ) společně s pervitinem a neovládala své chování. „Žena se dopustila dvou přestupků a to neuposlechnutí výzvy a žebrání, které byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu k projednání. Dále se prověřuje křivé obvinění, kdy několikrát policisty osočila z krádeže peněž,” dodala nakonec Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Žebračku v metru zadrželi policisté, byla pod vlivem drog. Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie