Ještě než na místo dorazili pražští záchranáři, dorazili do Nechvílovy ulice nedaleko stanice metra Chodov policisté z pohotovostní motorizované jednotky. V bytě v 7. patře se nacházel muž ve vážném zdravotním stavu, kterého už při příjezdu policistů křísila jeho manželka.

„V obývacím pokoji na gauči se nacházel muž bez známek života,“ uvádí mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová. Roli hrála každá vteřina. „Policisté si nachystali přístroj AED neboli defibrilátor, který je součásti výbavy služebních vozidel,“ pokračuje mluvčí. Než ten doporučil výboj, pokoušeli se policisté o nepřímou srdeční masáž.

„Po zhruba třech minutách přístroj AED vyhodnotil, že podá výboj, kdy tak učinil. Policisté dále v nepřímé srdeční masáži pokračovali a střídali se při ní,“ líčí Siřišťová. V této činnosti policisté pokračovali do příjezdu záchranářů, kteří dotyčného připojili na přístroj „Lucas“, který je určený právě pro nepřímou masáž srdce. Úsilí se záhy vyplatilo. Muže se podařilo přivést zpět k životu. „Jakmile muže stabilizovali, byl převezen do nemocnice,“ uzavírá mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté zachránili život muži, který přestával jevit známky života. Prováděli mu nepřímou masáž srdce, i jej oživovali pomocí defibrilátoru. (23. července 2021) Policie ČR

Fotogalerie
5 fotografií