Hustý dým a obrovské plameny začaly z haly v pražském Braníku šlehat ono pondělí krátce před šestou ráno. Požár hasilo celkem pět profesionálních a šest dobrovolných jednotek, jeho likvidace jim zabrala 13 hodin. Škoda vyšplhala k 10 milionům, kriminalisté stále případ prověřují.

„V rámci prověřování pracují také s kamerovými záznamy, které zachytily bezpečnostní kamery. Na nich se chvíli před vypuknutím požáru pohybuje v blízkém okolí haly muž, který by mohl být pro kriminalisty klíčovým svědkem celé události,“ uvedla policejní mluvčí Hana Křížová s tím, že policisté žádají o pomoc při pátrání po svědkovi. „Pokud ho na kamerových záběrech poznáte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte neprodleně tísňovou linku 158 nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR,“ dodala. 

Muž je mladšího vzhledu, na zádech měl batoh. Zajímavé je, že na sobě měl kraťasy, ten den přitom bylo v Praze velmi chladno. „Kriminalisté se domnívají, že muž přijel zřejmě tramvají a vystoupil na zastávce Pobřežní cesta, která je jen malý kousek od objektu,“ uvedla Křížová. 

„Kriminalisté už teď ví, že požár byl založen úmyslně. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli za trestný čin obecné ohrožení až 15 let odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá muže, který se těsně před požárem pohyboval v okolí haly v Braníku. Policie České republiky

Fotogalerie
71 fotografií