K celému incidentu došlo velmi náhle a nečekaně. „Šli jsme s kamarády po náplavce z Palackého náměstí. Já jsem držel svého partnera za ruku. Proti nám šlo asi sedm nebo osm mladých kluků a měli nejapnou poznámku o tom, že jsme buzeranti,“ popsal Starý pro Deník N začátek konfliktu.

Nechtěl si to prý nechat líbit, a tak se proti hanlivému označení ohradil. „Začal jsem s nimi argumentovat. Jeden z chlapců do mě ale strčil a vznikla brutální rvačka,“ popsal dění šéfredaktor.

Vyražený zub, modřiny na těle

Na facebooku pak popsal, co si z rvačky odnesl: „Mám vyraženej přední zub, pohmožděniny na hlavě a modřiny po těle. Do Pavla na zemi kopalo několik týpků, má výrazně viditelný pohmožděniny na hlavě a řekl bych, že měl štěstí, že neskončil s otřesem mozku. Nebo hůř. Miloš S. dostal pěstí do obličeje, vyvázl ,jen‘ s krvavým nosem,“ napsal.

Událost čelního LGBTQ aktivistu šokovala: „Netušil jsem, že se něco takového v Česku může stát. Ten pocit je hrozný. Fyzická bolest přebolí, ale psychický dopad je strašný. Svého partnera znovu za ruku vezmu, protože se tím nenechám v žádném případě zastrašit,“ dodal pro Deník N.

Incident vyšetřuje policie

Mluvčí uvedl, že událost se stala kolem půlnoci na Rašínově nábřeží. Podle Rybanského je vyšetřování ale na počátku, policisté podle něj nyní zjišťují například okolnosti potyčky nebo zajišťují kamerové záznamy či výslechy.

Fotogalerie
36 fotografií