Zadržený recidivista toho napáchal více než dost. Začátkem roku přepadl dva muže v autě na Černém Mostě. Na muže vytáhl zbraň a vyhrožoval, že jim prostřelí kolena. Na důkaz, že si nedělá srandu, vystřelil z pistole přímo u hlavy jednoho z mužů. Vyděšeným mužům šlohl několik tisíc korun a zdrhl. Při odchodu prostřelil dveře auta, přičemž v autě obě osoby stále seděly. 

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté z Prahy dopadli nebezpečného recidivistu. Policie Čr

Přepadení se zbraní

Recidivista se činil i v únoru, kdy ho na pražském Barrandově chytili policisté v autě alternativního taxi. „Při prohlídce u něj nalezli střelnou zbraň s nábojem v komoře, padesát gramů pervitinu a vysokou finanční hotovost,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Třikrát muž ujížděl policistům, ve všech případech na motorkách, přestože měl vydaný zákaz řízení až do roku 2026! Opět u něj policisté našli zbraň připravenou ke střelbě a drogy. 

Ve čtvrtek 13. května konečně spadla klec! Kriminalistům společně s policisty se podařilo lotra zadržet. Ten na místo přijel autem i přes stále platný zákaz řízení. „Policisté počkali, až z něj vystoupí, aby předešli dalšímu nebezpečnému pronásledování ulicemi metropole. Jelikož podezřelý nereagoval na výzvy zasahujících kriminalistů a naopak se snažil utéct zpět do vozidla, museli ho policisté za užití donucovacích prostředků zpacifikovat,“ uvedla Siřišťová. V autě se nacházela opět střelná zbraň, a to hned u řadící páky, a několik nožů. Nyní je muž ve vazbě a hrozí mu až 8 let v base.

Fotogalerie
5 fotografií