Zběsilá honička končí po 25 kilometrech, kdy řidič v ulici Chodovská v Praze 4 nabourá do semaforu. Když ho policisté chtějí zadržet, ale nespolupracuje, dokonce se zamkne v autě a odmítá z něj vystoupit.

„ Nic nepomohlo několik zákonných výzev, až policisté museli rozbít okénko, aby ho z vozidla dostali. To ale muž vytáhl teleskopický obušek a pepřový sprej, kterým začal po policistech stříkat. Proto došlo ze strany policistů k použití teaseru, který definitivně zlomil jeho podpor,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Žádné drogy ani alkohol

K překvapení policistů je zjištění, že pětapadesátiletý muž před jízdou nepil alkohol a nepožil žádné drogy. „Řidičské oprávnění vlastní, v celostátním pátrání není a vozidlo není kradené. Motivaci jeho jednání zatím neznáme a nyní ji budou zjišťovat kriminalisté, kteří se věcí zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za což hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Nicméně v tuto chvíli nelze vyloučit ani rozšíření právní kvalifikace o obecné ohrožení, kde hrozí trest až osmiletý,“ dodal Daněk.

Podívejte se na zběsilou jízdu:

Video
Video se připravuje ...

Policejní honička v Praze: Řidič ujížděl až 170 km/h, zastavil se o semafor Policie ČR

Fotogalerie
25 fotografií