Na dva nezletilé chlapce si políčila čtyřčlenná skupinka starších hejsků, která se okolo stanice metra nápadně dlouho pohybovala. Oba bratři měli v plánu projít vestibulem stanice, když se na ně vrhli bez bližšího vysvětlení nebo jakékoliv záminky agresoři, kteří se jim nejprve posmívali. „Chtěli po nich, aby si mladíci, kdy jednomu z nich bylo teprve čtrnáct let, klekli a odprosili je,” líčí policejní mluvčí Jan Daněk. Útok skončil podlitinami a modřinami.

Mladšího syna bolí hlava. Byl z toho otřesený a bojí se jezdit sám metrem,“ sdělil na kameru CNN Prima News otec obou chlapců. Ti utrpěli jak rány pěstí, tak i kopance – a to do té doby, dokud je neokřikl některý z cestujících. Skupinka se pak rozutekla na nástupiště.

Policie pátrá

V tuto chvíli pátráme po čtyřech podezřelých. Jednalo se o muže ve věku 15 až 20 let, kteří měli světlou pleť a pravděpodobně byli pod vlivem alkoholu nebo drog. Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ sdělil v sobotu Daněk. Poté, co prosbu o pátrání zveřejnila média, se dva z hledaných mladíků přihlásili na policii. „Zároveň jsme získali poznatky k totožnosti zbývajících dvou, které budeme prověřovat,“ dodal mluvčí v pondělí ráno.

Je potřeba, aby se tyhle věci řešily,“ uvedl otec obou bratrů, který po útoku zkontaktoval policii. „Určitě bych chtěl, kdyby se cokoliv podobného někomu stalo, tak aby to řešil podobným způsobem. Když tohle začnou řešit všichni, věřím, že se tomu v dnešní době dá předejít.“