Luxusní černý Jeep Cherokee s německými značkami se policisté rozhodli zkontrolovat u Edenu v pražských Vršovicích v sobotu kolem osmé ráno. „Posádka vozidla chovala nervózně, navíc měl řidič zrychlené pohyby a rozšířené zorničky. Policisté proto muže vyzvali k podrobení se testu na drogy, který byl pozitivní na látky pervitin a opiáty,“ popsala průběh kontroly policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Muži zákona pak přikročili k prohlídce vozidla. Nebyli překvapení, když na zadních sedačkách našli několik sáčků s pervitinem a heroinem. 30letá spolujezdkyně uvedla, že jsou drogy její a že je má pro vlastní potřebu. Ona i řidič proto putovali na policejní služebnu.

Žena (30) byla obviněna z přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu, za což ji v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. „Celý případ si převzali kriminalisté z oddělení drogové problematiky a zajištěné drogy byly odeslány na expertizu k dalšímu zkoumání,“ dodala mluvčí. Řidiče policisté vyzvali, aby se podrobil lékařské prohlídce spojené s odběrem krve a moči, to ale odmítl, je proto podezřelý ze spáchání přestupku v dopravě.

Video
Video se připravuje ...

Policisté kontrolovali ve Vršovicích auto, řidič byl pod vlivem drog. Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií