Hned několik trestných činů má na triku muž, kterého zastavila policejní hlídka spolu s celníkem v Roztocké ulici v Praze 6, přímo na hranici se Středočeským krajem. Policisté tam po zavedení omezení pohybu mezi okresy kontrolovali vozy, aby zjistili, zda řidiči překračují hranice oprávněně.

Kolem páté večer si všimli modrého BMW, které poté, co zahlédlo hlídku, prudce zpomalilo a jelo dál skoro krokem. To policistům připadalo podezřelé, a tak auto zastavili. „Nejen, že řidič nebyl schopný vysvětlit účel svojí cesty, ale navíc byl během kontroly velmi nervózní. Jak se později ukázalo, měl pro to také patřičný důvod. Neměl u sebe totiž žádné doklady a to jak své osobní, tak od vozidla se kterým přijel,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Muž tedy své údaje policistům nadiktoval, ti záhy zjistili, že 23letý muž má zákaz řízení všech motorových vozidel. Policistům řekl, že jede za kamarádem a že si neuvědomil, že už bydlí za hranicemi Prahy.

Muže zákona taky upoutal zápach marihuany, který se z auta linul. „Celník provedl důkladnou prohlídku vozidla. Když řidič viděl, že nemá cenu něco skrývat, přiznal, že se v autě nachází asi deset gramů marihuany. Mimo marihuany muž ve vozidle ukrýval i několik gramů kokainu,“ dodal mluvčí. Kromě toho také převážel několik nožů, boxer, injekční stříkačku, digitální váhu i sáčky připravené k distribuci drog.

Video
Video se připravuje ...

Policisté na hranici okresu kontrolovali muže, který měl v autě marihuanu a kokain, sám byl pod vlivem drog. Policie České republiky

„Kriminalisté provedli u muže test na přítomnost drog v těle, který prokázal, že je pod vlivem marihuany a kokainu,“ uvedl mluvčí. Místo cesty z okresu tak mladíka čekalo zadržení. Je podezřelý ze spáchání hned tří trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí dva roky vězení.

Fotogalerie
13 fotografií