Oznámení o rušení nočního klidu podala žena v sobotu krátce před půlnocí. Nejdříve se s nájemníky dvou bytů ze kterých vycházela hlasitá hudba a křik, pokoušela dohodnout, ale marně. Sjednat pořádek poté vyjela hlídka strážníků do Křížovnické ulice na Praze 1. 

Video
Video se připravuje ...

Z bytu na Praze 1 se ozývala hlasitá hudba a křik. Zkrotit skupinku musela až státní policie. Jeden z mužů skončil v poutech a strážník v nemocnici s poraněným loktem Městská policie Praha

V prvním bytě šlo vše bez problému. Strážníci napařili hlučným nájemníkům pokutu ve výši tisíc korun, kterou všichni tři na místě zaplatili. Ve druhém bytě to ale nešlo takhle hladce. „Na dveře druhého bytu se hlídka marně snažila doklepat. Pak hudba ustala, hovor se nejprve přesunul k bytovým dveřím a následně otevřel hlídce muž, za kterým stálo několik dalších osob,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. 

Napadený strážník

V momentě, kdy strážník chtěl provést kontrolu totožnosti, muž se napřáhl, odstrčil strážníka ode dveří a za různých nadávek odešel z bytu. Výstraha, že bude odvezen na policejní služebnu, muže zahnala zpátky do bytu, ovšem vulgarity si neodpustil

„V tu chvíli hlídka zahájila předvedení, jeden ze strážníků chytil muže za rameno, ale ten ho prudkým pohybem částečně vtáhnul do bytu. Prokázat totožnost odmítaly i ostatní osoby. Po příjezdu posilujících hlídek se muž přesunul z bytu na schodiště, ale stále odmítal spolupracovat a aktivně se bránil,” uvedla Ernestová. Muž nakonec skončil v poutech. 

Zkrotit agresivní skupinku musela přijet státní policie, která provedla lustraci osmapadesátiletého muže společně s dalšími pěti osobami. Jeden ze strážníků z potyčky vyvázl se zraněným loktem a byl převezen do nemocnice. 

Fotogalerie
6 fotografií