Lupič se na svůj čin dobře připravil - do večerky v Biskupcově ulici vstoupil kolem druhé odpoledne dobře maskovaný. „Zamířil rovnou k pokladně. Na ženu za pultem pak namířil krátkou střelnou zbraň, pravděpodobně pistoli, a požadoval po ní vydání hotovosti,“ popsal jeho počínání policejní mluvčí Jan Rybanský. Žena byla statečná, lupiči oznámila, že mu žádné peníze nedá, ten tak s nepořízenou rychle utekl.

Při činu ho zachytily kamery, policisté přidali i jeho popis - jedná se o muže světlé pleti ve věku kolem 28 let, je 180 až 185 cm vysoký, střední postavy. „Oděn byl do modré bundy s kapucí na hlavě, pod ní černá čepice a na obličeji rouška černé barvy s piktogramy několika listů marihuany v barvě duhy. Na nohou měl šedé kalhoty a světlé, možná oranžové sportovní boty s emblémy zn. Adidas. V pravé botě byla navlečena tkanička reflexně červené, v levé botě reflexně žluté barvy. Na zádech měl střední batoh (působí jako z režného plátna – retro styl) šedavé nebo khaki barvy, který je celý lemován úzkým proužkem v barvě nevyčiněné kůže,“ uvádí Rybanský. 

Může být nebezpečný

Policisté věří, že ho někdo pozná, například díky jeho nápadným botám, batohu či roušce. „Pokud máte informace k případu nebo znáte totožnost podezřelého, kontaktujte linku 158,“ řekl Rybanský a zároveň upozornil, že muž je ozbrojen a při zadržení by mohl být nebezpečný. Hrozí mu až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Lupič na Tři krále přepadl večerku v Praze na Žižkově. Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií