Přestože je veřejné pití alkoholu a shlukování lidí zakázáno, partička mladých lidí nebrala na nová vládní nařízení žádné ohledy. Mlaďoši se v úterý večer sešli v parku U Čeňku a vesele si popíjeli na lavičce. Když spatřili hlídku strážníků, "vzali roha". Nestačili ale utéct všichni, jeden mladík tak přebral, že se mu zdrhnout nepodařilo. Vedle něj se povalovala láhev vodky a plechovky s míchaným nápojem piva a tequilly.

Dechová zkouška musela být provedena na více pokusů, i tak se nepovedla. Kvůli opilosti nebylo možné ji vůbec dokončit. Strážníci začali zjišťovat kontakt na zákonného zástupce opilého mladíka.

Útočil na strážníky

Hlídka vyjela na místo bydliště a přivezla matku mladistvého výtržníka. Ten si na strážníky začal pěkně dovolovat a vyjel i po své matce. „Do strážníků se snažil strkat, nadával jim, jejich výzvy ignoroval, motoriku ovládal čím dál méně. Hrozilo napadení hlídky nebo jeho zranění.  Za pomoci páky ho jeden člen hlídky svedl na zem a následně mu nasadil pouta. Přivolaní záchranáři rozhodli o jeho převozu do nemocnice, o asistenci požádali strážníky,“ uvedla mluvčí městských strážníků Irena Seifertová. 

V sanitce byla opilému mladíkovi úspěšně změřena hladina alkoholu pomocí dechové zkoušky. Měl v sobě 2,14 promile. Chování chlapce bylo oznámeno na sociálku a bylo zjištěno, že mladík je pěkný sígr, který už má svoji sociální kurátorku přidělenou. „V evidenci přestupků pak hlídka zjistila, že již v minulosti s ním městská policie řešila přestupky neuposlechnutí výzvy úřední osoby a rušení nočního klidu,“ řekla Seifertová. 

Video
Video se připravuje ...

Skupinka mladých lidí pila tvrdý alkohol v parku. Všichni před strážníky utekli, až na jednoho. Mladík strážníky urážel a snažil se je napadat Městská policie Praha

Fotogalerie
8 fotografií