Sháněl pro sebe kokain a prodával ho svým známým za 2200 až 2500 korun za gram! Inspektoři GIBS několik měsíců rozplétali případ dnes už bývalého pražského policisty, který místo toho, aby se trestnou činnost snažil potírat, sám ji páchal. Prodejem drog si přivydělal minimálně v 26 případech, zjistili detektivové.

Podívejte se, jak inspekce muže zadržela:

Video
Video se připravuje ...

Takhle generální inspekce zadržela policistu, který je podezřelý z trestného činu. GIBS

Přes něj se ale také dostali na stopu organizované skupině Čechů, která drogy dovážela ze Španělska. „Inspektoři zjistili, že policistův dodavatel, jakožto hlavní organizátor této trestné činnosti, drogy získával přes kontakty působící ve Španělsku, a to konkrétně přes Čecha, který ve Španělsku pobýval. Další muž měl pak působit jako kurýr,“ popsala strukturu drogového gangu mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Detektivové pak hlídali, kdy hlavní organizátor vyráží za svým komplicem do Španělska, aby dohodl další obchod. 5. prosince pak dvojici, která se právě společně vrátila do Česka, zadrželi v pražských Malešicích. „V rámci domovní prohlídky bylo zajištěno 450 gramů pervitinu, 170 gramů kokainu, 70 tisíc eur i 850 tisíc korun. U hlavního pachatele jsme zadokumentovali přes 360 případů prodeje omamných a psychotropních látek,“ popsala Nguyenová s tím, že na kolik přesně si přišel dealující policista, není jasné.

18 let vězení

V listopadu 2021 padla obžaloba. „Státní zástupce Městského státního zastupitelství v Praze podal obžalobu na obviněného dnes již bývalého policistu, a to ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z přečinu výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem,“ uvedla Nguyen. „Tři civilní osoby pak byly obžalovány ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, z toho ve dvou případech ve stádiu pokusu,“ dodala.  Policista může skončit ve vězení až na pět let, ostatním hrozí až 18leté vězení, protože pracovali jako organizovaná skupina.

Při domovní prohlídce se našly peníze i drogy, podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

Při domovní prohlídce se našly drogy i peníze. GIBS

Fotogalerie
23 fotografií