Policisté vyráželi v pondělí po půlnoci ověřit oznámení, podle kterého se měl muž vloupat do jednoho z barů na křižovatce ulic Lublaňská a Koubkova na Novém Městě. Když policie na místo dorazila, v okolí se nikdo podezřelý nenacházel. Na mříži baru byl ovšem poškozený zámek.

Hlídka pročesala nedaleké okolí a zjistila, že v Koubkově ulici jsou poškozeny vchodové dveře do jednoho z domů. Zároveň se zjistilo, že poničeny jsou i dveře sklepních kójí v domě. Zloději se naštěstí sklepy nepodařilo otevřít. Lump stačil zdrhnout, ale ne moc daleko.

Špatná finanční situace

Policie spatřila neznámého muže zacházet do Legerovy ulice a vydala se za ním. "Zadrženému nepomohly ani výmluvy, že v této pozdní době pospíchal domů od kamarádky. Poté, co policisté nalezli v jeho batohu různé druhy nářadí, muž pochopil, že nemá cenu zapírat, a ke všemu se doznal. Mimo jiné uvedl, že věci získané trestnou činností by následně prodal. Případem se zabývají policisté z místního oddělení Nové Město pro podezření ze spáchání trestného činu krádež," řekl policejní mluvčí Jan Rybanský. 

 

Fotogalerie
16 fotografií