V neděli pět minut po půlnoci řidič v Kbelské ulici svou divnou jízdou přilákal policisty na hlídce. Pomalá jízda a kličkování ze strany na stranu přimělo muže zákona podezřelé auto zastavit a zkontrolovat. Když přišli k autu, bylo vše jasné! Seděli v něm dva cizinci a kolem nich byl silně cítit alkohol.

Nabídl úplatek

Řidič byl donucen vystoupit z vozu a podrobit se dechové zkoušce. Ukázalo se, že muž cizí národnosti, který auto řídil, měl přes dvě promile alkoholu! Mezitím z auta vystoupil druhý muž a snažil se celou situaci vyřešit, bohužel pro něj, špatnou cestou. Jednomu z policistů nabídl peníze a chtěl, aby jeho kamarádíčka pustili. Jeho drzá troufalost mu nevyšla a policisté oba muže odvezli na policejní služebnu.

„Třiadvacetiletý řidič je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok za mřížemi. O čtyři roky starší spolujezdec je podezřelý ze spáchání trestného činu podplácení, za což mu v případě odsouzení hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi,“ řekla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Řidič svou podezřelou jízdou přilákal policisty. Měl přes dvě promile alkoholu, jeho spolujezdec chtěl uplatit policisty, aby nic neřešili. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie