Proč vůbec ke sporu, který končil střelbou, došlo, policisté zjišťují. Podle pražského policejního mluvčího Jana Rybanského mělo k incidentu dojít půl hodiny po dvanácté v sobotu v noci. „Jednalo se o konflikt několika osob s dvojicí, kterou tvořili muž a žena. Při potyčce došlo k výstřelu a projektil povrchově zranil ženu na noze, byla odvezena do nemocnice,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí. 

Mluvčí Rybanský potvrdil, že jednou ze zúčastněných osob byl také policista mimo službu a že se střílelo z jeho zbraně: „Vlivem konfliktu došlo k odcizení zbraně policisty. Skupinka poté nasedla do stříbrného vozu Opel Astra a odjela směrem do ulice U Bulhara,“ prozradil Rybanský. Podle informací Aktu.cz se jednalo o pistoli Glock 19, kdo z ní střílel, není jasné.

Video
Video se připravuje ...

Členové pražské záchranky a policie zasahovali v sobotu v noci na Žižkově. V Seifertově ulici byl po potyčce postřelen člověk. Aktu.cz

Pro 28letou ženu přijeli pražští záchranáři: „Ošetřovali průstřel stehna, s nímž ji převezli do nemocnice na Vinohradech. Později na místo přijela druhá posádka, která ošetřila 26letého muže s úrazem hlavy po potyčce. Odvezli ho také do Vinohradské nemocnice,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Zadrželi ho

Kriminalisté už muže-cizince, který je podezřelý z krádeže zbraně, zadrželi. „Včera (ve středu, pozn. red.) byl v průběhu ranních hodin ve spolupráci se zásahovou jednotkou zadržen v Praze 9. Bezprostředně po zadržení šestadvacetiletý cizinec policistům sdělil, kam schoval odcizenou zbraň,“ upřesnil ve čtvrtek 17. září Rybanský.

Muž je teď obviněný z trestných činů nedovolené ozbrojování, výtržnictví a krádež. „Následně byl muž předán cizinecké policii, která s ním zahájila řízení o správním vyhoštění, jelikož na území České republiky byl neoprávněně,“ dodal mluvčí s tím, že bližší podrobnosti nebude komentovat.

Fotogalerie
14 fotografií